Ravnborg: En saltvandsindsprøjtning til behandlingsvejledningen

Ravnborg_Mads2

Dansk Neurologisk Selskab får 3 mio. kr. til at udarbejde kliniske retningslinjer for udredning, diagnostik og behandling af mennesker med epilepsi, og det er Epilepsihospitalet Filadelfias sundhedsfaglige direktør Mads Ravnborg rigtig glad for.

Han er også formand for Dansk Neurologisk Selskabs styregruppe for den neurologiske Nationale Behandlingsvejledning (nNBV), og det, at der kommer penge til det ellers frivillige arbejde, vil give en bedre vejledning på epilepsiområdet, mener han.

”Det er en stor glæde for mig at se, at der specifikt er sat midler af til at raffinere instrukserne for epilepsi. De nationale behandlingsvejledninger er baseret på frivilligt arbejde, og man kan godt gøre mere ud af den nNBV, vi allerede har. Derfor vil det selvfølgelig være en saltvandsindsprøjtning, at vi nu kan få den gennemarbejdet på en mere grundig og gennemgribende måde,” siger Mads Ravnborg.

nNBV’en omfatter alle de neurologiske specialer, men de tre mio. kr. skal gå til kliniske retningslinjer specifikt for udredning og behandling af epilepsipatienter, og opgaven bliver i første omgang at finde ud af, hvordan epilepsidelen kan opdateres på en måde, der fungerer i forhold til den samlede vejledning.

”Det ville være hul i hovedet at etablere en ny platform til epilepsi isoleret. Det skal integreres, og vi skal prøve at få det til at have en form, der passer og er homogent med resten af vejledningen,” siger Mads Ravnborg.

Skrevet af Nina Bro