Ny medicin virksom mod livstruende epilepsi

Allopregnanolon

Et nyt lægemiddel mod den såkaldte super­refractory status epilepticus (SRSE) har vist meget positive resultater. Patienter med status epilepticus oplever vedvarende eller gentagne epileptiske anfald, som varer over 30 minutter. Denne form for epilepsi kan være livstruende.

Lægemidlet, der er en opløsning af allopregnanolon, SAGE547, anvendes intravenøst. Det har i et tidligt studie, som blev præsenteret på American Academy of Neurology’s (AAN) årsmøde, vist positiv effekt på 71 procent af patienterne.

Lægemidlet, der ikke har alvorlige bivirkninger, er det første, der er rettet mod denne form for epilepsi. Det sendes nu i den såkaldte fase 3, som endeligt skal afgøre, om medicinen faktisk har effekt, allerede i år

Status epilepticus er en vedvarende tilstand af kontinuerlig anfald. Den er ofte knyttet til patienter med andre alvorlige sygdomme, som de er i behandling for, hjernetumor, slagtilfælde, infektion eller epilepsi selv. I USA udvikler 150.000 mennesker status epilepticus hvert år.

Patienter siges at have SRSE, hvis op til tre behandlinger har fejlet, og hvis patienten forbliver i status i over 24 timer. Omkring 60 procent af disse patienter dør eller bliver meget svært handicappede. Det anslås, at der alene i USA hvert år opstår 25.000 tilfælde med SRSE.

Det nye studie omfattede 20 patienter med SRSE. De var i alderen 2 til 65 år med en gennemsnitsalder på 51 år). Undersøgelsens design involverede fire dagsbehandlinger efterfulgt af en dag uden behandling og derefter en tre ugers follow up.

Studiet viste at 12 af de 17 evaluerbare patienter (71 procent) med succes blev vænnet fra deres bedøvelsesmidler efter to dage, hvor de blev behandlet med SAGE547, og derefter lykkedes det at udtrappe lægemidlet efter fire dage.

Læs mere her: http://www.medscape.com/viewarticle/843607?src=emailthis