FDA godkender sabrilex-kopi

Sabril-1

Amerikanske epilepsipatienter får adgang til billigere vigabatrin-tabletter, efter at det amerikanske lægemiddelagentur FDA godkender den første generiske version af den amerikanske Sabril (vigabatrin) 500 mg-tablet.

Det er TEVA Pharmaceutical USA, der har søgt og fået godkendelse af det generiske lægemiddel, som anvendes som tillægsbehandling til fokale epileptiske anfald hos patienter over ti år, der ikke er blevet fri for anfald ved anden antiepileptisk behandling.

”Der har tidligere været interesse i at udvikle et generisk alternativ til dette produkt, og denne godkendelse viser, at det er muligt at få godkendt den type lægemidler,” siger læge og embedsmand ved FDA Scott Gottlieb i en pressemeddelelse, hvor han også fortæller, at FDA arbejder på at gøre processen omkring godkendelse af generiske lægemidler billigere og mere gennemskuelig for at motivere flere til at udvikle generisk medicin.

Vigabatrin er en kraftigt virkende medicin, som i Danmark kun må udskrives af neurologer eller speciallæger i børnesygdomme. Bivirkninger som træthed, ledsmerter, uro, rastløshed og synsforstyrrelser ses hos mere end ti procent af patienter i denne behandling, og andre almindelige bivirkninger er ifølge min.medicin.dk, at man tager på, har kvalme, hæver på grund af væskeophobning i kroppen samt oplever kognitive bivirkninger som for eksempel aggressivitet, depression og tankeforstyrrelser.

Link til FDA

Skrevet af Nina Bro