Epilepsiforeningen håber at kunne bidrage til alle projekter i epilepsisatsningen

Epilepsiforeningen ønsker at få en rolle i alle projekter i den pulje på 32 mio. kr., som forhenværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i april satte af til at forbedre indsatsen for mennesker med epilepsi.

Foreløbig har Epilepsiforeningen og Epilepsihospitalet Filadelfia holdt et indledende møde om status på de to projekter om etablering af transitionsklinikker for unge mennesker med epilepsi og udbredelse af viden om epilepsi, som epilepsihospitalet skal være tovholder på.

Per Olesen

”Vi vil forsøge at bidrage i alle de projekter, der sættes i gang. Om det for eksempel skal være i følgegrupper eller via andre konstruktioner, må vi finde ud af..." siger Per Olsen

”Vi er naturligvis meget interesserede i, hvordan kagen skal skæres videre herfra og frem. Epilepsiforeningen skal ifølge aftaledokumentet involveres i formidlingsprojektet, men jeg har også en klar forventning om, at vi bliver involveret i forløbet af de øvrige projekter, som søsættes i forlængelse af epilepsieftersynet,” siger Epilepsiforeningens direktør, Per Olesen.

”Udover at bidrage med patient- og pårørendeinput, vil Epilepsiforeningen være helt instrumentel i at formidle, hvordan projekterne udspiller sig, og hvad der til sin tid kommer ud af. Det er nemlig i høj grad hos foreningen at patienter, pårørende og fagfolk søger viden om alt indenfor Epilepsiområdet. Så de platforme skal vi naturligvis også udnytte maksimalt i denne sammenhæng,” siger Per Olesen.

Epilepsiforeningen har bedt Sundhedsministeriet om en status på de øvrige projekter i den samlede pulje på 32 mio. kr., som Ellen Trane Nørby satte af til området.

”Vi vil forsøge at bidrage i alle de projekter, der sættes i gang. Om det for eksempel skal være i følgegrupper eller via andre konstruktioner, må vi finde ud af, og jeg håber da, at man har øje for, at det er svært at komme uden om Epilepsiforeningen som en samarbejds- og formidlingspart,” siger Per Olesen.

Skrevet af Nina Bro