Epilepsien rykker ind på Christiansborg

Folketinget.210311_4776 .Fotograf_Anders Hviid

Mandag 4. december er der høring på Christiansborg om epilepsi-satsning. Høringen, der har deltagelse af politikere, patienter, fagfolk, og alle ledende aktører indenfor epilepsi, har overskriften, ”Et bedre liv for mennesker med epilepsi”, og foregår i Pro D-salen i Proviantgården.

Der er indlæg fra Lone Nørager Kristensen, landsformand for Epilepsiforeningen, som taler om Livet med epilepsi, og fra makkerparret studierne om socioøkonomiske byrder af epilepsi i Danmark, Poul Jennum, professor dr.med., Klinisk neurofysiologi, Rigshospitalet, og Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi, programleder for Sundhed, VIVE.

Der en fortælling fra en epilepsipatient, og et pårørende-par leverer en fortælling, som demonstrerer, hvordan den danske epilepsiindsats fungerer for dem. De er:
Astrid Mortensen, epilepsipatient
Malene Westergaard og Jesper Nielsen, pårørende

Direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, skal redegøre for Sundhedsstyrelsens tilrettelæggelse af den danske epilepsiindsats.

Formanden for Dansk Epilepsi Selskab, Helle Hjalgrim, skal derefter sætte ord på de faglige ønsker til et løft i den danske epilepsiindsats.

Den afsluttende politiske og faglige debat har deltagelse af:

Liselott Blixt (DF), som er formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, MF
Jane Heitmann (V), Ældre-, psykiatri-, sundhedsordfører, MF
Julie Skovsby (S), næstformand for Sundheds- og Ældreudvalget, familieordfører, MF
Poul Erik Svendsen (S), Danske Regioner
Ole Glahn (Rad. V.), KL
Søren Brostrøm, Direktør i Sundhedsstyrelsen
Lone Nørager Kristensen, landsformand for Epilepsiforeningen
Poul Jennum, professor dr.med., Klinisk neurofysiologi, Rigshospitalet
Helle Hjalgrim, formand for Dansk Epilepsi Selskab

Liselott Blixt er vært for høringen, mens Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, administrerende direktør, Epilepsihospitalet, Filadelfia er moderator.

Læs det fulde program her