Venstre: Eftersynet vil udpege retningen for epilepsiområdet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Indsatsen mod epilepsi skal løftes, og Sundhedsstyrelsens eftersyn vil vise hvordan, siger sundhedsordfører for Venstre Jane Heitmann.

Da Epilepsiforeningen og Epilepsihospitalet Filadelfia i december bød eksperter og politikere velkommen til en høring om udfordringerne ved den danske epilepsi-indsats, havde satspuljeparterne allerede afsat en halv million kroner til, at Sundhedsstyrelsen kan gennemføre et eftersyn af indsatsen. Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann var til stede under høringen og deltog i den afsluttende debat, og dagen bekræftede hende i, at epilepsiområdet skal have et løft.

Sundhedsstyrelsens rapport med resultaterne af eftersynet kommer i løbet af sommeren, og Jane Heitmann forventer, at den vil vise, hvilke indsatser, der er behov for.

”Jeg er utrolig glad for, at vi sammen i satspuljekredsen har sat midler af til et eftersyn af epilepsi-området. Efter høringen i december, står det klart, at der er brug for et 360-graders eftersyn af epilepsi-området. Det handler både om behandlingstilbud og pårørende involvering. Jeg har en klar forventning om, at eftersynet vil give en retningspil i forhold indsatser, der skal til, for at vi i fremtiden kan tilbyde behandling af høj kvalitet og samtidig sikre, at den ressource, som de pårørende er kommer i spil på en ordentlig og værdig måde,” siger Jane Heitmann.
Skrevet af Nina Bro