Franskmand ny adjungeret professor på Københavns Universitet

Ryvlin1

Klinisk Institut på Københavns Universitet har udnævnt franskmanden Philippe Ryvlin, 51 år, som ny adjungeret professor.

Han er uddannet neurolog og aktuelt ansat som medicinsk direktør for Department of Clinical Neuroscience, Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (CHUV) i Lausanne. Han er en internationalt førende ekspert med en omfattende publikationsrække inden for epilepsi.

I sin forskning har han specielt haft fokus på avanceret multimodal udredning af svær medicinsk intraktabel epilepsi med henblik på epilepsikirurgi.

Han har tillige været banebrydende i sin forskning til forståelse af pludselig uventet død hos patienter med epilepsi. Han har været stiftende formand for flere europæiske epilepsiforskningsgrupper, herunder det EU-finansierede projekt E-PILEPSY, som har til formål at udbrede kendskabet til og ensarte adgangen til epilepsikirurgi i de europæiske lande.

Som adjungeret professor vil Philippe Ryvlin være tilknyttet Neurocenteret på Rigshospitalet. Med sin store erfaring inden for klinisk og translationel forskning skal han være med til at styrke epilepsikirurgifunktionen i Danmark og vil blandt andet indgå i forskningssamarbejde med udvikling af funktionelle billeddiagnostiske undersøgelser og intrakraniel elektroencefalografi ved udredning for epilepsikirurgi.