Ny podcast: Sådan er hverdagen for unge med epilepsi

Laila Dahl

Laila Dahl, leder af Specialrådgivning om Epilepsi på Epilepsihospitalet Filadelfia, mener podcastserien kan være med til at åbne op for alt det svære, der følger med en epilepsidiagnose. Den har indtil videre haft 1355 afspilninger.

Epilepsi er mere end bare anfald.
Sådan lyder budskabet i en ny podcastserie i seks afsnit, hvor seks unge mellem 15-25 år fortæller om livet med epilepsi, herunder hvordan de tackler venner, lærer, klassekammerater og ungdomslivet.

Det kan nemlig være svært at navigere rundt i en hverdag, hvor man ikke vil virke anderledes og allerhelst bare vil være som de andre og give den gas til fester og på drømmestudiet.
Podcastserien med navnet ‘Kortsluttet - unge med epilepsi’ er en del af projektet ‘Et godt ungdomsliv med epilepsi’, hvor Professionshøjskolen Absalon, specialrådgiveruddannelsen og Specialrådgivning om Epilepsi, Filadelfia samarbejder.
Laila Dahl, der er leder af Specialrådgivning om Epilepsi på Filadelfia, er begejstret for projektet, som hun mener kan være med til at åbne op for alt det svære, der følger med en epilepsidiagnose:
“De fleste forbinder epilepsi med anfald, men det er ikke det, de unge bokser mest med. Det er i højere grad nogle af de kognitive problemer, der følger med, som for eksempel indlæringsbesvær og social udtrætning,” siger hun.
I skrivende stund er endnu en podcastserie undervejs – med fokus på, hvordan det er at være forældre til et barn med epilepsi, og hvordan man tackler de medfølgende udfordringer.

Du kan lytte til podcasten her.

Skrevet af Heidi Bendtsen Nielsen