Epilepsihospitalet på udkig efter ny topdirektør

Epilepsihospitalet Filadelfias direktør, Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, meddelte først på året, at han går på pension, når der er fundet en afløser. Navnet på den nye direktør er endnu ikke offentliggjort, men bliver det snart, fortæller bestyrelsesformand for Filadelfia, Leif Vestergaard Pedersen.

“Vi forventer at kunne offentliggøre vores nye direktør i løbet af foråret,” siger han.

Forventningerne til den nye kandidat er høje:

“Jeg synes, Jens-Otto Skovgaard Jeppesen har gjort det rigtig godt, så vi vil gerne have det, som han også har kunnet. Men vi har også behov for at lære nye ting, der kan videreudvikle Filadelfia, og det er noget af det, en ny direktør skal kunne bidrage med,” siger Leif Vestergaard Pedersen og uddyber:

“Vi vil gerne have et helhedssyn på patienten og patientens familie og kunne undgå skellet mellem de forskellige sektorer, der er involveret i at drage omsorg for de mennesker, der har brug for hjælp,” siger han.

Bestyrelsesformand for Filadelfia, Leif Vestergaard Pedersen

Afløseren skal altså udfylde store sko, når Jens-Otto Skovgaard Jeppesen forlader posten, efter 12 år i front.

Ifølge Leif Vestergaard Pedersen har den nuværende direktør på mange måder medvirket til modernisering og fornyelse, hvor også forskning har fået en central plads til at udvikle Filadelfias indsats for mennesker med epilepsi og hjerneskader.

“Jens-Otto har haft mange store bedrifter i løbet af sin tid på Filadelfia. Men den ubetinget største er, at det er hans fortjeneste, at Filadelfia kom igennem en stor krise efter kommunalreformen, hvor grundlaget for Filadelfia var usikkert. Han fik genetableret et godt samarbejde med regionerne og kommunerne og efterlader en veldrevet organisation. Det kan næsten ikke udtrykkes stærkt nok, hvad det var for en bedrift,” siger bestyrelsesformanden.

Fik besked i god tid

Han fortæller, at Jens-Otto Skovgaard Jeppesen i god tid havde forbedret Leif Vestergaard Pedersen på, at han ville træde tilbage. Det har derfor gjort, at der har været god tid til at forberede processen omkring ansættelsen af en ny direktør.

Jens-Otto Skovgaard Jeppesen vil desuden være behjælpelig med at sætte den nye direktør ind i arbejdsgangene på Filadelfia, når han eller hun overtaget jobbet.

Jens-Otto Skovgaard Jeppesen kan foruden direktør hos Filadelfia skrive en lang række andre stillinger på sit karriereblad: Han er tidligere mangeårig adm. direktør på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus, vicedirektør i Region Syddanmark, vicedirektør Fyns Amts direktion, kontorchef Odense Kommune og forskning i sundhedsøkonomi, Odense Universitet. Derudover er han medlem af en række udvalg indenfor sygehusområdet, offentlig-privat udvikling og innovation.

Skrevet af Heidi Bendtsen Nielsen