Museforsøg giver håb om ny behandling for epilepsi

Danske forskere har med målrettet serotonin-behandling haft held til at hæmme neuron-udbrud i hjernen på mus og rotter. Succesen giver håb om en mulig behandling til de omtrent 10 millioner mennesker på verdensplan med temporallapepilepsi, som ikke har effekt af de eksisterende behandlinger. Det skriver Københavns Universitet.
Det er velkendt, at serotonin kan have en antiepileptisk effekt, men hidtil har der været tilbageholdenhed med at udnytte det, fordi lægemidler med serotonin ud over de ønskede effekter også kan have en del uønskede bivirkninger.

Det er forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, der med lektor Jean-Francois Perrier i spidsen har opdaget en hidtil ukendt serotonin receptor og fundet ud af, at bivirkningerne kan undgås ved at målrette behandlingen specifikt mod den.

Resultaterne fra studiet ’Serotonin Regultates the Firing of Principal Cells of the Subiculum by Inhibiting a T-type Ca2+ Current’ er publiceret i tidsskriftet Frontuers, og forskerne håber nu, at nogen vil tage deres resultater videre til kliniske forsøg, skriver Københavns Universitet.