Munter fejring af Epilepsiforeningens 60-årsdag

Epilepsiforeningen fik fine ord med på vejen, da foreningen fejrede sit 60 års-jubilæum i festsalen på Odense Rådhus den 27. september. Salen var fyldt af medlemmer, fagfolk og andre fra epilepsi-miljøet, og hendes kongelige højhed prinsesse Marie, der er en dedikeret protektor for foreningen, bragte en videotransmitteret hilsen.

”Epilepsisagen og foreningens arbejde gennem 60 år fortjener anerkendelse og respekt. Mange resultater er nået, og flere venter i fremtiden, er jeg sikker på. Arbejdet med at sikre alle med epilepsi de bedst mulige behandlings- og livsvilkår er kernen i foreningens arbejde. De 55.000 danskere og deres familier med epilepsi helt tæt inde på livet har brug for foreningen. Så ha’ en dejlig eftermiddag, og jeg glæder mig til at følge foreningens videre udvikling,” sagde prinsesse Marie.

Formand for Epilepsiforeningen Lone Nørager Kristensen takkede i sin tale foreningen medlemmer for stor opbakning og lovede samtidig at fortsætte arbejdet for mennesker med epilepsi og deres pårørende.

”Vi synes selv, det er en stolt og stadig forholdsvis ung 60-årig, vi er til fødselsdag hos i dag. Og vi har store planer om at fortsætte som forening og lave mange, mange gode ting de næste mange år”, sagde Lone Nørager Kristensen.

Med på video var også formand for Folketingets sundhedsudvalg Jane Heitmann (V), der gennem årene har fulgt epilepsiområdet tæt, og som var medvirkende til at Sundhedsministeriet i 2019 afsatte 32 mio. kr. til et løft af epilepsiområdet.

“Det er imponerende at følge jeres arbejde, jeres ihærdighed og jeres ildhu for at gøre en forskel for mennesker med epilepsi. Af hjertet tak fra mig til jer. Tak til alle jer, der arbejder i Epilepsiforeningen, tak til alle jer, som er frivillige, tak til alle jer, som på den ene eller anden måde som patienter eller pårørende gør en indsats for mennesker med epilepsi,” sagde Jane Heitmann.

Jakob Christensen, der er formand for Dansk Epilepsi Selskab, gik på scenen i festsalen og afleverede ud over en stor lykønskning tre humoristiske gaver: En pose gulerødder til at lokke forskere til området, en fluesmækker til at smække de ansvarlige for epilepsiområdet i gang med og en dåseåbner til at skabe sig adgang til Christiansborg med.

Epilepsiforening_jubilæum_Jakob_Christensen2_lyst

Jakob Christensen er formand for Dansk Epilepsi Selskab

”I er helt centrale, når det handler om forsvaret for de svage. Når vi sidder og tænker, nu har vi snakket om alle de her patienter. Unge og gamle og så videre. Og så siger I: Hvad så med dem på bostederne? Hvis der ikke er jer til at banke i bordet og sige ‘vi skal have det her med’, så har vi en tendens til at glemme det og tænke, at det hele må være genetik og ny medicin, så husk nu på og bid os lidt i haserne og så sig, vi skal have det hele med,” sagde Jakob Christensen

Administrerende direktør ved Epilepsihospitalet Jens-Otto Skovgaard Jeppesen bragte også en hilsen, hvor han takkede for godt samarbejde.

”Det er en stor dag, hvor vi også på Filadelfia har set frem til at fejre jer som vores gode og tætte samarbejdspartner, for det er det, I er,” fastslog Jens-Otto Skovgaard Jeppesen.

Skrevet af Nina Bro