Henrik Boye Jensen er ny ledende neurolog på Sygehus Lillebælt

Henrik Boye Jensen tiltræder fra 1. juni som ny ledende overlæge ved Hjerne- og Nervesygdomme, Sygehus Lillebælt. Medarbejdertrivsel og godt arbejdsmiljø skal være strategien til at sikre kvaliteten, siger den 41-årige overlæge.

Henrik Boye Jensen kommer fra en stilling som overlæge ved Neurologisk Afdeling N ved Odense Universitetshospital (OUH). Han har altid haft et ønske om at blive leder, og sidste år gennemgik han derfor også Region Syddanmarks lederudviklingsprogram Sydtalent. Hans fokus vil især være på trivsel i afdelingen, fortæller han.

Henrik Boye3”Hvis afdelingen skal yde det bedste for patienterne, er det vigtigt, at medarbejderne har det godt. Derfor vil jeg også arbejde meget med god kultur i afdelingen. Vi skal tale hinanden op, så afdelingen i endnu højere grad bliver et sted, hvor medarbejdere såvel som patienter og pårørende har lyst til at blive og komme igen,” siger Henrik Boye Jensen.

Den landsdækkende mangel på neurologer er ikke et presserende problem ved Sygehus Lillebælt. Henrik Boye Jensen skal muligvis rekruttere enkelte flere, men den store personalemæssige udfordring, han kommer til at håndtere, er den mangel på neurofysiologer, som presser sig på. Henrik Boye Jensen forestiller sig, at afdelingen på sigt vil komme til at arbejde sammen med afdelinger fra andre hospitaler om den ydelse.

”Vi har én neurofysiolog i Kolding, og han er 74 år. Der er flere under uddannelse, men det tager jo tid,” siger Henrik Boye Jensen, der blandt andet forestiller sig at udvide det allerede eksisterende samarbejde med OUH.

Ud over at få styr på bemandingen venter der Henrik Boye Jensen to store opgaver, når han tiltræder.

En allerede planlagt implementering af trombolysebehandling skal sættes i værk, og så skal det nye koncept med den patientansvarlige læge gøres til praksis i afdelingen.

Indførelsen af trombolysebehandling er planlagt gennem nogen tid, og derfor bliver opgaven for Henrik Boye Jensen i den forbindelse ledelsesmæssig opfølgning og forankring, mens han i forbindelse med indførelsen af den patientansvarlige læge skal stå i spidsen for planlægningen.

I den forbindelse vil han alliere sig med sin kollega i hospitalets onkologiske afdeling, der som et af de første steder i landet med succes indført konceptet. Henrik Boye jensen forudser et besøg hos afdelingen i Vejle, for at få en snak om succeser og udfordringer ved projektet.

”De steder, der har forsøgt at indføre den patientansvarlige læge har vist, at det er svært, og vi kan lige så godt lære af dem, der allerede er godt i gang,” siger Henrik Boye Jensen.

Skrevet af Nina Bro