Epilepsi-forskere samles til international konference om sjældne, genetiske epilepsiformer
Forskere og fagfolk fra hele verdenen mødes i Køge i starten af maj, hvor de vil dele viden om behandling af sjældne former for epilepsi, der udspringer af bestemte typer genfejl. Samtidig vil der være mulighed for at netværke.
Professor Rikke Steensbjerre Møller fra Epilepsihospitalet Filadelfia, der er med til at arrangere konferencen sammen med sine to kollegaer lektor Elena Gardella og professor Guido Rubboli, fortæller, at dag 1 vil være meget klinisk orienteret.
Det vil sige, at der bl.a. vil være oplæg om det kliniske billede ved nogle af de genetisk betingede epilepsiformer, herunder fokus på tilstødende lidelser som for eksempel bevægelsesforstyrrelser samt oplæg om EEG-biomarkører (specifikke mønstre i hjernens elektriske impulser, red.)
”Vi ser blandt andet på, hvordan symptomerne ved de forskellige genetiske epilepsier overlapper med hinanden, og om de forskellige genfejl påvirker de samme signalveje i hjernen. De enkelte genetisk betingede epilepsier er sjældne sygdomme. Derfor er det vigtigt at finde ud af, om nogle af dem kan kobles sammen. Hvis de kan det, øges patientgrundlaget betydeligt, når der skal udvikles ny medicin,” siger Rikke Steensbjerre Møller.
På konferencens dag 2 fokuseres der på personlig medicin til genetiske epilepsiformer. Samtidig vil udvalgte forskere blandt andet fremlægge cases om skræddersyede behandlinger, så andre kan drage nytte af deres opnåede viden. Forskerne har på forhånd indsendt abstracts om deres forskning og er på den måde blevet udvalgt til at holde oplæg.
Konferencen finder sted d. 2.-3. maj i Køge og afholdes nu for sjette gang af det landsdækkende Epilepsihospital Filadelfia. I alt regner arrangørerne med, at cirka 150 mennesker vil deltage.
Læs mere om den internationale konference samt tilmelding her:
https://www.conferencemanager.dk/dice2024/conference
Skrevet af Heidi Bendtsen Nielsen