folkemoedet_logo_ren

Epilepsiforeningen inviterer til debatmøde på Folkemødet. Her kommer en familie og fortæller om deres oplevelser med epilepsi - Vejen til det gode liv med epilepsi.

Debatten holdes i Det Fælles Sundhedstelt (J45) fredag 14. juni kl. 14:30 - 15:30

Bag debatten ligger ønsket om at sprede kendskab til epilepsi til danskerne. Epilepsi er til manges overraskelse en folkesygdom, og det er meget mere end anfald. Tilværelsen halter for mange mennesker med epilepsi og deres pårørende. Ca. 55.000 danskere har en epilepsidiagnose, og det er ofte børn.

Det gode liv med epilepsi handler om at få den bedst mulige tilværelse i sundhed, hverdagsliv, skole, uddannelse og job. Vejen til det gode liv med epilepsi er ujævn fyldt med huller og bump. Den enkelte med epilepsi og familierne får ofte ikke den behandling, støtte og vejledning, som de har brug for.

Først fortæller en familie om sine oplevelser og ønsker til det gode liv med epilepsi. Ud fra denne historie skal et panel drøfte vejen til det gode liv med epilepsi. Viden om sygdommens konsekvenser til patienter, pårørende og fagpersoner er vejen til at mestre sygdommen. Manglen på viden er et bump på vejen til det gode liv med epilepsi. Vi har brug for en debat om at få gjort noget ved det.

I debatten deltager:

Lone Nørager Kristensen, Landsformand, Epilepsiforeningen
Per Olesen, Direktør, Epilepsiforeningen (moderator)
Tina Nør Langager, Formand, Ergoterapeutforeningen
Charan Nelander, Direktør, Komiteen for Sundhedsoplysning
Lene Janet Hansen, Sygeplejerske, Roskilde Sygehus
Jesper Thor Olsen, Afdelingschef, Epilepsihospitalet Filadelfia
Mia Rømer, Pårørende, Epilepsiforeningen